Няколкостотин протестиращи „пиха кафе“ пред парламента

Няколкостотин протестиращи „пиха кафе“ пред парламента
Полицейското присъствие в района на Народното събрание е засилено, а охраняемата зона около Народното събрание е разширена в сравнение с вчера. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколкостотин души се събраха пред парламента тази сутрин, за да „пият кафе“ в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски.

Те освиркваха сградата на Народното събрание, скандираха „Оставка“, „Нагли сте“, „Уволнение“ и „Извини се, бе“, съобщи агенция „Фокус“.

Протестиращите развяваха български знамена и издигнаха лозунги „Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво, отсечено в корена“, „Дъждът е провокация – игнорирай го", Stop political terror.

Част от тях напуснаха протеста, за да отидат на работа, но други останаха, за да протестират, докато депутатите провеждат отложеното от вчера заседание в сградата на парламента.

Полицейското присъствие в района на Народното събрание е засилено, а охраняемата зона около Народното събрание е разширена в сравнение с вчера сутринта, когато се проведе първата акция „На кафе пред парламента“.

#протест #Народното събрание #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници