Местан: Да преодолеем егоизма на парламентарно представените партии

Местан: Да преодолеем егоизма на парламентарно представените партии
A A+ A++ A

Готови сме да преодолеем егоизма на парламентарно представените партии. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в парламента, докато отвън вървеше протест на искащите оставката на правителството, предаде агенция „Фокус“. По отношение на бариерата за влизане в парламента Местан заяви:

„Аз бих искал този въпрос да се реши в съответствие с най-добрите европейски практики. В Европа неслучайно преобладава 4-процентната бариера. Идеята за съхранение на 4-процентната бариера при нас е съчетана с идеята за тотално либерализиране на процедурите и поставянето на нови политически проекти в абсолютно равнопоставени отношения с политическите партии. Готови сме да преодолеем егоизма на парламентарно представените партии.“

„Ако Яне Янев има идея непременно да реабилитира битността си на народен трибун, аз предлагам бариерата да падне колкото процента постигне Яне Янев”, коментира Местан. 

„В ДПС имаме отговор на въпросите около новия Изборен кодекс. Ще настояваме за премахване на предварителния депозит на независимите кандидати за народни представители, както и ще искаме да има минимален брой подписи за регистрацията им за изборите. Ще предложим партийната субсидия да се полага не само за партиите, но и за независимите народни представители. Готови сме на решение, което ще равнопостави партиите и независимите народни представители“, заяви Лютви Местан. 

„ДПС е абсолютно коректна като партия при отчитането на разходите за предизборната кампания. Ние отчетохме всичките си разходи съвършено добросъвестно. Ако някой вярва, че ДПС е похарчило три пъти или пет пъти повече от ГЕРБ по време на тази предизборна кампания, аз няма да му се разсърдя, но ще ми позволите да го погледна с една нескрита снизходителна усмивка – наивни са вярващите“, посочи лидерът на ДПС.

#избори #бариера #Народно събрание #ДПС #Местан #протест парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници