Политологът Б. Попиванов: Какъвто и ход да направи „Атака“, няма да е удачен

Политологът Б. Попиванов: Какъвто и ход да направи „Атака“, няма да е удачен
Върхът на държавната машина е изправен пред високи изпитания, като същевременно има и липса на адекватна комуникация с обществото, коментира политологът Борис Попиванов пред Bulgaria On Air.
A A+ A++ A

„На правителството му е все по-трудно. Това да си власт, не означава, че можеш да управляваш. Върхът на държавната машина е изправен пред високи изпитания, като същевременно има и липса на адекватна комуникация с обществото“, коментира политологът Борис Попиванов пред Bulgaria On Air протестите с искане на оставката на правителството и разпускане на парламента.

По думите му е очевидно, че политическото съзнание на управляващите не е наясно, че вече сме 2013 г. и всичко се е променило.

„Няма как да минат със старите си начини и методи“, отсече той. „Президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски и председателят на НС Михаил Миков трябва да се срещнат и да сложат всички карти на една маса. Трябва да обсъдят какво реално трябва да се направи в сегашната ситуация, от която съвсем не е сигурно, че предсрочните избори биха отговорили на очакванията на обществото“, категоричен беше Попиванов.

„В момента в психиката на българина е заседнала мисълта, че управлението на кабинета „Орешарски“ зависи от „Атака“. Поведението й не е толкова странно обаче - винаги е печелила, когато е била радикална и срещу системата и управляващите, а това, което сега наблюдаваме, е точно обратното“, каза още политологът.

Според него какъвто и ход да направи „Атака“, няма да е печеливш – ако подкрепи правителството, ще има дългосрочен негативен ефект, ако не осигурява кворум – ще е краткосрочен.`

#Борис Попиванов #"Атака" #протест парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници