Боби Михайлов: ЦСКА удари по реномето на българския футбол

Боби Михайлов: ЦСКА удари по реномето на българския футбол
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Постъпката на ЦСКА е абсолютен удар по реномето на българския футбол. Хубаво е, че успяхме да спасим квотата и ще имаме три участника в Лига Европа“, каза президентът на БФС Борислав Михайлов на брифинг днес, предаде БГНЕС.

„Червените“ се отказаха от участие в Лига Европа в деня на жребия (понеделник), но от БФС успяха да издействат „Ботев“ (Пловдив) да участва в турнира на мястото на ЦСКА.

„Бяхме много неприятно изненадани точно в последния момент. В деня на жребия в 11 часа получихме писмо от ЦСКА, че по финансови причини не могат да играят в Лига Европа, но биха искали да играят в нашите първенства. Аз написах писмо до УЕФА с молба да бъде заменен клубът със следващия в класирането - „Ботев“ (Пловдив). Това всичко се случва в рамките на 2-3 часа, тогава безпрецедентно, заради България, аз съм скромен човек, няма да казвам заради кого, изтеглиха това прословуто „№3 BUL“. Това беше, за да се знае дали има някаква възможност да играе друг български отбор в турнира“, обясни Михайлов на пресконференция днес.

„След това получих писмо от УЕФА, че единственият начин, защото това е забранено по наредбите на Лига Европа, единственият начин е да бъде оттеглен лицензът на ЦСКА. С това оттегляне се дава възможност да се вкара в УЕФА лицензът на „Ботев“, което стана в 17:55. След това получих писмо от Инфантино, че „Ботев“ е приет и беше даден срок 24 часа да се картотекира за Лига Европа. Това е, в рамките на един ден успяхме да го направим“, допълни шефът на Футболния съюз.

„УЕФА много добре знае проблемите на ЦСКА и въобще не е приятно. По принцип в нашата наредба не е предвидена санкция, ако някой се откаже. Към момента ЦСКА има заявено участие за „А“ група. Ако УЕФА даде ЦСКА на дисциплинарна комисия, със сигурност ще има глоба и има период от 1 до 3 години, в които могат да забранят на отбора да участва в евротурнирите“, завърши президентът на БФС.

#Борислав Михайлов #ЦСКА #Лига Европа #"Ботев" Пловдив #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници