Меркел за насилието в Турция: Няма как да се държим, все едно нищо не се е случило

Меркел за насилието в Турция: Няма как да се държим, все едно нищо не се е случило
A A+ A++ A

В изказване от името на правителството в германския Бундестаг канцлерът Ангела Меркел засегна и преговорите за членство на Турция в ЕС, предаде телевизионният канал NTV. По този въпрос канцлерът на Германия отбеляза, че след взетото решение за отваряне на нова преговорна глава, в хода на водене на самите преговори ще се акцентира върху защитата на основните граждански права в Турция, точно според европейските критерии.

Ангела Меркел изтъкна, че за ЕС Турция е важен партньор, но уточни, че „за Европа ценности като свобода за демонстрации, свобода на мисълта, правова държава и религиозни свободи, винаги са били и ще останат общовалидни ценности“.

Германският канцлер защити тезата, че като цяло взетото решение за отваряне на една преговорна глава през есента, след продължителното прекъсване на преговорите с Анкара през последните три години, по принцип е едно правилно решение, но по отношение на упражненото полицейско насилие срещу протестиращите мирни демонстранти в Турция подчерта досегашната си позиция: „Няма как да се държим така, сякаш нищо не се е случило“, отбелязва NTV.

(По агенция „Фокус“)

#Меркел #Турция #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници