Спряха всякакви сделки със собственост на "Напоителни системи"

Спряха  всякакви сделки със собственост на "Напоителни системи"
Снимка: ardanews.info
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков е издал заповед, с която са спрени всякакви разпоредителни сделки със собственост на "Напоителни системи", заяви на извънредно заседание на парламентарната земеделска комисия заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов, предаде БГНЕС.

Стайко Ганчев, изпълнителен директор на "Напоителни системи" също обясни, че в момента е спрян процесът на бракуването на негодните съоръжения.

"Около 15 000 тона негодни съоръжения на дружеството са бракувани за последната година и половина. Процесът не е хаотичен, доста подреден, имаме документи за абсолютно всичко. Благодарение на този процес фирмата успя да се стабилизира финансово", коментира той и заяви, че приходите от това нещо са 4,5 милиона лева. Няма дължими пари за заплати към служителите на "Напоителни системи", към днешна дата няма закъснение на заплатите. Заплатите за месец май са платени на цялото дружество, обясни Стайко Ганчев.

През 2012 и 2013 година в бюджета на МЗХ не бяха предвидени средства за "Напоителни системи" и дружеството не е получило нито през миналата година, нито през тази финансиране от министерството, въпреки че извършва важни за страната дейности.

В момента "Напоителни системи" има овърдрафт за 10 милиона лева.

Договорът за овърдрафта е сключен след провеждане на процедура за обществена поръчка, в която са участвали само 2 банки. При сключването на договора са заложени приходите по сключени договори за напояване. Освен това дружеството все още дължи около 600 000 лева на "Лукойл", но периодично погасява задължението си. В момента тече и одит на дружеството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници