Доц. Георги Лозанов: Необходима е политическа култура по време на протести

Доц. Георги Лозанов: Необходима е политическа култура по време на протести
Доц. Лозанов заяви също, че демонстрациите през февруари и юни са един и същи протест, който протича различно във времето и пространството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращите имат култура да изразяват исканията си, но е необходима и политическа култура да управляваш по време на протести, заяви председателят на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов.

„Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист“, посочи Лозанов пред Би Ти Ви.

Изявлението бе направено по повод обръщението на председателя на Народното събрание Михаил Миков от миналата седмица, в което той разкритикува медиите, че допринасят за „ескалиране на напрежението“ с начина, по който отразяват гражданското недоволство.

Според председателя на СЕМ, Михаил Миков е от балансираните културни лица на БСП.

„Въпросът е дали зад това изказване не се крие план за действие - чрез лостове, виждани многократно през годините“, подчерта Георги Лозанов.

Той коментира също, че първият рефлекс, който не се е променил в годините на прехода, е да се нахвърлят върху образа, а не да подходят с действия към реформи.

Доц. Лозанов заяви също, че демонстрациите през февруари и юни са един и същи протест, който протича различно във времето и пространството.

„Има разлика в мотивацията и стила, но става дума за промяна на начина, по който се прави политика в България“, бе категоричен той.

#Георги Лозанов #Михаил Миков #Лозанов #Съвета за електронни медии #СЕМ #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници