Цецка Цачева: Управлението може да бъде определено като грешка, катарзис, извинение

Цецка Цачева: Управлението може да бъде определено като грешка, катарзис, извинение
Управлението може да бъде определено с три думи – грешка, катарзис, извинение. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.
A A+ A++ A

Управлението може да бъде определено с три думи – грешка, катарзис, извинение. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде агенция „Фокус“.

„В този състав на парламента, при този паритет – 120 за мнозинство, не приемаме златния глас на г-н Сидеров, вероятно осъществен в златна акция. Този парламент няма възможното доверие. Всякакъв лимит на доверие към него е изчерпан, поради което не виждаме смисъл да сме активни в него“, заяви Цачева.

Според нея тройната коалиция в парламента няма желание скоро да внесе промените в Изборния кодекс в дневния ред. „ГЕРБ ще се върне при разглеждане на промени в Изборния кодекс. Ако има друга причина, която да промени решението ни, ще бъдете оповестени за нея“, добави Цецка Цачева.

„Ние сме категорично против тези партии, които са парламентарно представени, да изготвят закони само за себе си, или иначе казано – Сидеров forever“, посочи Цецка Цачева. Депутатът Милена Дамянова заяви, че при предишното правителство позицията на Министерството на образованието, младежта и науката е била, че Ботев, Вазов и българските класици няма да се пипат. „Те са си в учебните програми. Качените проекти касаеха задължителното образование“, обясни Дамянова.

На този етап нямаме преразход по перо лекарства, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. „Създава се огромно напрежение, като се казва, че НЗОК е в лошо състояние и ще фалира. Преразход има единствено по отношение на болничната помощ. По всички други пера изпълнението на бюджета е в рамките на първоначално установените възможности“, посочи Дариткова. „Много важно е министър Андреева да разбере, че е министър на цялата система, защото в регионите се случват много неприятни неща. Апелирам да се ангажират с промените в цялата система, защото единични действия няма да облекчат положението на пациентите и работещите в системата на здравеопазването“, добави депутатът.

#Цецка Цачева #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници