Протестът - ден 18. Отново хиляди са по улиците на София

Протестът - ден 18. Отново хиляди са по улиците на София
A A+ A++ A

За 18-ти пореден ден хиляди демонстрираха в София и страната срещу правителството на Пламен Орешарски. Според полицията на протеста в София е имало около 5500 души към 20.00 часа, самите протестиращи се преброиха на над 20 000. Митингът изпълни пространството пред Министерски съвет от бул. "Мария Луиза" до сградата на БНБ. Блокирано бе движението по бул. „Дондуков” и бул. „Цар Освободител”.

Протестиращите скандираха станалите вече обичайни лозунги „Мафия”, „Оставка”, „Червени боклуци”, свиреха със свирки и развяваха български знамена. Няколко ролки тоалетна хартия полетяха към сградата на Министерски съвет. Сред множеството се открояваха плакати с надписи: „Атака се прецака – само Болен от парите е доволен”, „Не става само с крадене, трябва и акъл”, „Волене, името ти означава свобода, не свободия”, „Нямате ли страх от бога и срам от делата си?”, „Ние сме 82 % вода и 18 дни протест”, „Няма наши, няма ваши – всички сте апаши”, „Ако Ботев, Левски и Алеко бяха живи, къде ли щяхте да се денете?”. Имаше плакат във формата на кутия от цигари с надпис: „Внимание, г-н Цацаров, игнорирането на Волен Сидеров вреди сериозно на вас и на народа около вас”.

Шествието премина по обичайния маршрут  покрай Народното събрание, през Орлов мост, покрай НДК. Пътем протестиращите освиркаха партийните централи на ГЕРБ, БСП и ДПС. По улиците на София звучеше песента „Когато падне БСП, не искам аз да съм отдолу, за да не падне върху мен”. Шествието скандираше „Всеки ден ще е така до победата” и „Оставка”.

Орлов мост беше затворен, пространството между Софийския университет и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" беше изпълнено с хора, които разговаряха, слушаха музика. Продължи и събирането на подписи за отнемането на имунитета на лидера на Атака Волен Сидеров. По целия си път шествие бе охранявано от полиция с жилетки с надпис „Антиконфликт".

Протестът в Пловдив този път премина край Панаира, където около 200 блокираха за кратко кръговото, скандирайки срещу собственика на панаира и местен лидер на БСП Георги Гергов. Вчера Гергов определи протестиращите като ”алкохолици, хора без зъби и бити седесари”. Малобройни протести се проведоха и в някои от другите градове на страната.

Протести имаше още във Велико Търново, Варна, Бургас, Сливен и други градове в страната.

#протест #правителство #оставка #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници