Още оставки в Египет след ултиматума на армията

Още оставки в Египет след ултиматума на армията
A A+ A++ A

След петимата министри, които днес напуснаха своите постове, оставка подаде и съветникът на египетския президент Мохамед Мурси генерал Сами Анан. Той напусна поста си веднага след като армията обяви 48-часов ултиматум, за да бъдат изпълнени исканията на народа, предаде агенция Фокус. Според местните медии Анан е предприел тази стъпка в знак на солидарност с народа, който се обявява против репресиите и деспотизма.

Командването на въоръжените сили на Египет заяви, че ако президентът Мохамед Мурси и неговите политически противници не постигнат договореност, армията ще предложи своя собствена „пътна карта” за постигане на социален мир.

Основателят на движението „Тамарод”, което инициира продължаващите протести в Египет, определи ултиматума на армията към политиците като успех за опозицията.„Движението приветства изявлението на въоръжените сили. Това, което се посочва в текста му относно исканията на народа, може да се смята за успех за действията на „Тамарод”, посочи основателят на движението Махмуд Бадр.Изявлението на армейското командване бе посрещнато с аплодисменти и радостни възгласи от демонстрантите, които участват в протестни акции в цял Египет.

Египетското движение „Мюсюлманско братство” заяви, че „изучава” изявлението на армията, което дава на президента ислямист Мохамед Мурси 48 часа, за да изпълни исканията на народа, преди въоръжените сили да се намесят. „Мюсюлманско братство изучава изявлението на армията”, заяви Махмуд Гозлан, високопоставено лице в партията. Той посочи, че политическото бюро на движението ще се срещне, за да обсъди своята позиция.

#Египет #протести #армия #ултиматум #президент #Мурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници