Сметната палата прави одит на МВР от времето на Цветанов

Сметната палата прави одит на МВР от времето на Цветанов
Предложението е внесено от Волен Сидеров и група народни представители. Депутатът от „Атака“ и зам. председател на бюджетната комисия Маргарита Николова представи аргументи от името на вносителите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от бюджетната комисия гласуваха решение, с което възлагат на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на Министерство на вътрешните работи за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г., съобщава БГНЕС.

Предложението е внесено от Волен Сидеров и група народни представители. Депутатът от „Атака“ и зам. председател на бюджетната комисия Маргарита Николова представи аргументи от името на вносителите.

Предложението е съвсем разумно, последният одит на МВР е извършван през 2010 г., каза председателят на Сметната палата Валери Димитров, който участва в работата на комисията.

„Такъв тип одити на съответствието се извършват веднъж на около 5 г. и смятам, че 4 месечен срок за неговото извършване е резонен и реален“, добави той.

Обект на такива проверки са обикновено общественият бюджет, който е твърде сериозен в МВР, обществените поръчки и разпореждането с имуществото, уточни Димитров.

Депутатите гласуваха одитът да е готов до 31 октомври 2013 г. и докладван в НС до 10-ти ноември същата година.

#Сметна палата #одит #МВР #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите