Румен Петков: Удушаваме правителството в прегръдката си, вкопчени в стола

Румен Петков: Удушаваме правителството в прегръдката си, вкопчени в стола
Ние имаме едно вкопчване в стола от страна на председателя, вкопчване в партийната власт, вероятно и в националната, а това само вреди на партията, каза Румен Петков.
A A+ A++ A

Ние удушаваме правителството в собствената си прегръдка. Ние имаме едно вкопчване в стола, което вреди на партията, заяви Румен Петков от БСП в интервю за агенция „Фокус“.

„Ако ние искаме да създадем усещане в обществото за промяна, трябва да започнем от себе си. А нежеланието да започнем промяна от себе си само наостря хората срещу премиера и правителството. А това правителство е нужно на България сега. Защото това правителство показа способност и потенциал да решава конкретни проблеми“, каза Румен Петков.

Според него проблемът на БСП е, че демонстрира абсолютна безотговорност и неспособност да анализира процесите, да покаже, че е констатирала проблемите, че е извлекла поуките от тях и намира решения.

„Ние имаме едно вкопчване в стола от страна на председателя, вкопчване в партийната власт, вероятно и в националната, а това само вреди на партията“, каза Румен Петков.

Той бе категоричен, че загубата на изборите във Варна показва, че БСП има системен проблем, защото резултатът беше такъв и на националните избори.

„Загубата на този ключов избор във Варна (ключов, защото той ще определя национални тенденции, той формира национално обществено мнение) и нежеланието ни да го анализираме в дълбочина не просто няма да промени ситуацията, но като насложим и загубата във Варна върху една поредица от безумни кадрови решения, които дискредитираха в обществото нас, правителството и Пламен Орешарски, всичко това ще доведе в много близка перспектива до едни доста тежки анти-БСП процеси, на които не сме били свидетели нито през 1990 година, нито през 1997 година. И опитът на председателя на партията да прехвърля всичко в нищото или върху някой друг е вреден за партията, защото той я води надолу“, каза Румен Петков.

#Румен Петков #Петков #БСП #Пламен Орешарски #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници