#ДАНСwithme, ден 27: Протестите не спират

#ДАНСwithme, ден 27: Протестите не спират
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди протестиращи се събраха за 27-ми пореден ден на площада пред сградата на Министерски съвет в София, за да поискат оставката на правителството на Орешарски. От МВР съобщиха, че към 20:00 ч. са преброили около 5000 протестиращи в центъра на София. Според участници в протеста и независими наблюдатели, множеството, което отново запълни пространството от Ректората през Орлов мост по "Цариградско шосе" до хотел "Плиска", е било поне от 30 000 души.

Събралото се множество на Ларгото пред Министерски съвет мощно освирка сградата на правителството и издигна обичайните лозунги "Оставка", "Мафия" и др. Малко преди 20 ч. хилядите протестиращи тръгнаха по обичайния маршрут покрай парламента към Орлов мост и "Цариградско шосе". Свирки, тромби, вувузели и барабани озвучиха отново протеста. Хората развяваха национални флагове и знамена на ЕС. Мнозина носеха плакати с призив за блокада на парламента, докато правителството не подаде оставка и не бъдат насрочени нови избори.

През целия си път шествието бе охранявано от полицаи с жилетки „Антиконфликт". След като стигнаха до "Плиска", по-голямата част от протестиращите се върнаха обратно към Орлов мост, само около 200 души продължиха към 4-ти километър.

В ПРовдив протестиращите отново блокираха няколко от централните булеварди. Преди началото на шествието бившият депутат Христо Марков съобщи, че вече има събрана подписка с над 15 000 гласа, която ще бъде внесена в Брюксел. Протестиращите се опитаха отново да блокират Централна гара, но полицията им попречи.

Протести имаше още във Варна, Бургас, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове в страната.

#протест #правителство #Орешарски #оставка #София #Цариградско шосе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници