Столична община и СДВР трябва да представят становище за забавена за катастрофата линейка

Столична община и СДВР трябва да представят становище за забавена за катастрофата линейка
Автомобилът не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. „Цариградско шосе” и се е наложило да използва обиколен маршрут.
A A+ A++ A

До 12:00 ч. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и директорът на СДВР трябва да представят писмено становище, съобщава „Фокус“.

То е по предложение на Софийска градска прокуратура във връзка с това, че по време на протеста на 10 юли не е осигурено безпрепятствено преминаване през протеста на линейка, отзовала се на катастрофата на бул. „Цариградско шосе“.

Предложението е изпратено във връзка с установени основания за намеса на прокуратурата по реда на ЗСВ, а именно: В хода на образуваното досъдебно производство за предизвиканото ПТП на 10 юли 2013 г., в гр. София, на бул. „Цариградско шосе“, е установено, че автомобилът на „Спешна помощ” е пристигнал на местопроизшествието със закъснение от 12 минути.

Автомобилът не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. „Цариградско шосе“ и се е наложило да използва обиколен маршрут. Това попречило на лекарите и служителите в звеното „Спешна помощ“ да се отзоват навреме на подадения сигнал на телефон 112.

#катастрофа #"Цариградско шосе" #линейка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници