Цветлин Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста

Цветлин Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста
A A+ A++ A

В момента все повече отчетливо да се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде агенция „Фокус“.

„Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората. Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави“, посочи Йовчев.

Той каза, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни. „Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни“, заяви министърът.

„Искам да благодаря на мирно протестиращите хора, които се разграничиха почти веднага от тези, които се опитаха да предизвикат напрежение и ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред“, каза още вицепремиерът Йовчев.

„Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред“, обясни Цветлин Йовчев.

„Надявам се да няма ескалация на напрежението, защото една ескалация на напрежение в момента ще доведе до още по-голямо разделение в обществото, поляризация, която не води до нищо добро“, добави министърът.

„Съвсем обикновени хора казват: „Толкова ги мразя, че искам да ги разкъсам“. Даваме ли си сметка какво се случва? Аз призовавам от много време, визирайки тази опасност, че трябва да имаме изключително отговорно поведение всички“, заяви Йовчев.

#Цветлин Йовчев #протест #зона за сигурност #организация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници