Сидеров: Офанзивата срещу мен е, защото спрях пътя на ГЕРБ към властта

Сидеров: Офанзивата срещу мен е, защото спрях пътя на ГЕРБ към властта
A A+ A++ A

Ясно е защо е тази офанзива срещу мен. Спрях пътя на ГЕРБ отново към властта. Това каза от парламентарната трибуна председателят на „Атака“ Волен Сидеров, предаде агенция „Фокус“.

„Голяма част от хората навън са поръчани от ГЕРБ. Другото „прегрешение“ е, че казах на посланиците, че те, като представители на западните държави, не посочиха с пръст българската криминална приватизация, че пенсиите са толкова ниски, че има хора, които не могат да си плащат сметките“, заяви Сидеров.

„Преди няколко дни германският и френският посланици излязоха с обща позиция, в която те казват какво се случва в България. Представители на ЕНП казват коя партия е лоша и коя добра. Нека министърът на външните работи да реагира на тези външни намеси. Другият ключ към омразата спрямо мен – как няма да реагират посланиците на моите думи, като аз разкрих колониалното робство? Посочих фирмите, които изнасят злато, държат концесии. Това са милиарди, източени от българския народ“, каза Волен Сидеров. 

„Съгласен съм да бъда арестуван, ако се подобри животът на българите – готов съм, като Нелсън Мандела“, добави Сидеров. „Няма от какво да се притеснявам в политиката – нито съм приватизирал, нито съм крал, нямам грехове към българската държава. Нека този, който нарече българите „лош материал“, да се притеснява. Нека тези, които приватизираха „Балкан“, да се притесняват“, каза той.

„Г-н прокурор, аз не се укривам като Бойко Борисов. Заповядайте да ме арестувате, ако това ще облекчи състоянието на българския народ“, добави Сидеров. „Пожелавам успех на всички, които искат да работят за доброто на България“, каза той.
„Несимпатичен съм на тези, които искат да върнат Костов във властта. Научавам за желания да бъда арестуван; главният прокурор искал да ме арестува, седнах и си помислих, направих ретроспекция на своя живот, не кратък, бурен, разнообразен. Какви ли хулигански действия съм извършил, прегледах си ги като на филм. Кои са моите хулигански действия, да не би това, че казах на г-н президента Плевнелиев, че неговата жена има офшорна фирма, това е документирано, и той самият е прехвърлял стотици долари в тази офшорна фирма като шеф на компания. Ако за това искате да ме арестувате, г-н главен прокурор, заповядайте, но аз ще продължа да говоря тези неща и от ареста“, каза Сидеров. 

„Друго хулиганско действие е, че не ръкопляскам на тези, които на площада носят плакати „мразим ви безплатно“. Всеки ден тези хора вдигат плакат „Костов, ела да ни спасиш“. Не симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях, несимпатичен съм на тези, които искат да върнат Костов във властта. Ще се боря против това, защото Иван Костов съсипа България. Казвам им в очите какво мисля за тях, ще продължа да го правя, това са реститути. В този план - моите хулигански действия ще продължат, каза още Сидеров. 

„Дали е хулиганско действие да кажеш на тези, които не одобряваш, какво мислиш за тях. Дали е хулиганско действие, когато една телевизия, СКАТ, изпраща мутри, да ме нападат, да им кажа, че техният шеф трябва да иде в затвора, нарича се патриот, но поддържа 17 порноканала, крие данъци. Казвам тези неща в очите на тези, които изпращат съответните мутри, и им казвам, че той е такъв и такъв“, каза Волен Сидеров. „Ако това е хулиганство, заповядайте, г-н главен прокурор“, добави Волен Сидеров.

„На 17 юни хулигани хвърляха камъни по централата на „Атака“, счупиха главата на мой колега. На камъните им аз отговорих с думи, че ще се моля за душите им. Да, ще се моля за душите на тези заблудени хора, с изкривени от злоба лица. Това са няколко групички, поръчкови, те се знаят. Говорителят на бившия премиер Иван Костов преди няколко дни скри своята женственост зад моята снимка и извърши нарушение на обществения ред. За първи път той имаше нормално мъжко излъчване, макар и за кратко. Не беше глобен, но е факт, че извърши нарушение на обществения ред“, каза Волен Сидеров. На това място думите му бяха посрещнати с аплодисменти и смях в пленарната зала.

#Сидеров #Парламент #трибуна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници