Зеленчукопроизводителите отново протестираха край Сандански

Зеленчукопроизводителите отново протестираха край Сандански
Зеленчукопроизводителите протестираха за пореден ден днес. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

За пореден, 16-и ден зеленчукопроизводителите протестираха край Сандански в петък.

Според радио „Фокус“ около 30 души са се събрали. Обстановката е била спокойна, не са изхвърляни домати на пътя.

Земеделците продължават да настояват за изплащане на обезщетение в сектора, тъй като предприетите мерки за засилване на контрола върху вноса на чужда продукция са закъснели, което е довело до сриване на пазара точно преди пика на сезона.

„Искаме около 2000 лева на декар или финансови обезщетения в размер на 0.60 лева за всеки килограм нереализирана продукция. Другото ни конкретно предложение и искане е засиленият контрол на вноса на зеленчуци и плодове по граничните пунктове, борси, пазари и тържища да се осъществява целогодишно. Настояваме за нормални обезщетения, с които да се спаси българското зеленчукопроизводство“, категоричен е земеделският производител и участник в днешния протест Кирил Писков.

В събота от 12.30 часа зеленчукопроизводителите ще протестират отново, като се очаква броят им да бъде доста по-голям. Протестът ще подкрепят и кметове от общините Петрич, Сандански и Струмяни, които се подписаха в декларация, адресирана до Президентството, Министерския съвет и Министерството на земеделието и храните, в която настояват да бъдат взети незабавни мерки за спасяване на българското зеленчукопроизводство.

#зеленчукопроизводители #Сандански #Кирил Писков #Петрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници