Сноудън разполага с документи, описващи работата на Агенцията за национална сигурност

Сноудън разполага с документи, описващи работата на Агенцията за национална сигурност
„За да докаже, че всичко, което казва, е истина, Сноудън е взел със себе си документи, сред които има детайлни секретни схеми, разкриващи начините на работа на АНС”, посочи живущият в Рио де Жанейро журналист. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият американски разузнавач Едуард Сноудън разполага със секретни документи, съдържащи подробни схеми на дейността на Агенцията за национална сигурност на САЩ, съобщава радио „Ехото на Москва“, предава „Фокус“.

В тях работата на Агенцията се описва дотолкова детайлно, че този, който разполага с достъп до тях, може да избегне подслушване от страна на американските спецслужби или дори самостоятелно да провежда електронно следене, заяви журналистът Глен Гринвалд.

Гринвалд публикува в британския вестник „Гардиън“ и бразилския „Глобу“ серия от разобличителни статии на базата на информация, получена от Сноудън.

Той заяви, че Сноудън разполага с „хиляди документи“, които разкриват цялата структура на АНС.

За да докаже, че всичко, което казва, е истина, Сноудън е взел със себе си документи, сред които има детайлни секретни схеми, разкриващи начините на работа на АНС“, посочи живущият в Рио де Жанейро журналист.

Той отбеляза, че продължава да поддържа ежедневни контакти с Едуард Сноудън.

#Едуард Сноудън #АНС #Глен Гринвалд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници