Юлий Павлов: Над половината протестиращи няма да гласуват на следващите избори

Юлий Павлов: Над половината протестиращи няма да гласуват на следващите избори
Според директора на Центъра за анализи и маркетинг има опити за диалог с протестиращите от страна на политиците, включително и от страна на управляващите. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

Повече от половината от протестиращите няма да гласуват на следващите избори, заяви пред „Фокус“ директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

„Парадоксът е, че по-голямата част от тях не са гласували на последните избори и както някой беше проверил, над 50% от протестиращите няма да гласуват и на следващите избори, които толкова много искат“, разкри Павлов.

Доминират избиратели с десен профил, които са недоволни от изборните резултати. Колкото и да са масови протестите в София, те все пак са няколко десетки хиляди души, но така или иначе тези, които протестират, със сигурност не стигат да бъдат избрани 4 или 5 депутата, а какво остава за 120, колкото има управляващото мнозинство“, коментира Павлов.

Според него протестът в София изразява интересите на избиратели от центъра на столицата, които искат нови избори колкото се може по-скоро.

„Другите протести в страната са най-често срещу областните управители от ДПС, но там присъстват по няколко десетки души, което е добре, тъй като тези протести често са с неприкрити етнически искания“, допълни Юлий Павлов.

Според директора на Центъра за анализи и маркетинг има опити за диалог с протестиращите от страна на политиците, включително и от страна на управляващите.

„Проблемът е, че от страна на протестиращите няма желание за диалог, те нямат конкретни искания за неща, които трябва да бъдат свършени. Тук е мястото да отбележим, че има много неща, които трябва да бъдат свършени в спешен порядък от кабинета и той започна с някои от тях, но има да върши още доста“, каза още Павлов.

#Юлий Павлов #Център за анализи и маркетинг #протестиращи #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници