Дора Янкова: Не сме обсъждали ново правителство!

Дора Янкова: Не сме обсъждали ново правителство!
„Не сме обсъждали възможност в рамките на този парламент да бъде избрано ново правителство. Аз виждам като нормално такава промяна да се иска, ако прецени, министър-председателят, и то за хора от кабинета“, каза Дора Янкова.
A A+ A++ A

„Не сме обсъждали възможност в рамките на този парламент да бъде избрано ново правителство. Аз виждам като нормално такава промяна да се иска, ако прецени, министър-председателят, и то за хора от кабинета“. Това каза депутатът от Коалиция за България в ефира на БНР по повод изказване на Христо Бисеров от вчера, че може да бъде избрано ново правителство в рамките на парламента.

„А какво точно е имал предвид г-н Христо Бисеров, може би ще го развие във времето“, каза още депутатката. „Хората се гневят, когато подписват договор с банка и другата страна едностранно ти вдигне лихвата. Те искат равноправие." Така Янкова коментира проектозакона за регулиране на взаимоотношенията между потребители и банки. И продължи, че в период на криза хората са изкушавани от много оферти за кредити, а не се подлага на анализ тяхната финансова стабилност.

„Какво правим сега с хората, които си отглеждат децата, с хората, изпаднали в криза, с безработните, които имат отношение с банкова институция?“, попита Янкова. Депутатът смята да направи дискусия с Aсоциацията на банките в рамките на комисията по бюджет и финанси. В нея ще се включат и потребителите на банкови кредити, представители на бизнеса, банковия надзор, БНБ и други.

С тях Янкова предвижда дебати за това до каква степен е защитен кредитополучателят като физическо лице. Вторият въпрос, който ще бъде разгледан, е бизнес средата и кредитите. Третата тема, по която ще говорят, е „защо по ГПК банката е първа, когато трябва да получи средства при фалита на предприятие, и всички надолу да нямат защита при фалит на предприятие“, допълни Янкова.

#Дора Янкова #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници