Израел и Палестинската автономия може да възобновят преговорите

Израел и Палестинската автономия може да възобновят преговорите
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се обадил по телефона в неделя на палестинския президент Махмуд Абас и изразил надежда, че двете страни ще седнат на масата за преговори скоро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израел и Палестинската автономия може да подновят преговорите за мир, който бяха замразени преди три години.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се обадил по телефона в неделя на палестинския президент Махмуд Абас и изразил надежда, че двете страни ще седнат на масата за преговори скоро, предаде Ройтерс.

Израелският премиер поднесъл на Абас поздравления за свещения мюсюлмански месец Рамазан и заявил: "Надявам се, че ще имаме възможност да си говорим не само на празници и че ще започнем да преговаряме. Това е важно".

Преговорите между палестинци и израелци бяха прекъснати през 2010 г. заради заселването на евреи на Западния бряг на река Йордан, който палестинците искат да стане част от тяхна бъдеща държава.

Заселването на Западния бряг е отговор на нападенията на радикалното движение Хамас. След последните разговори между Израел и Палестинската автономия, 13 палестински военни движения предвождани от Хамас започват терористична кампания, с цел да провалят преговорите.

Анализатори предвиждат, че въобновяването на преговорите ще се случи скоро, защото  държавният секретар на САЩ Джон Кери предприе интензивни дипломатически совалки с надеждата за диалог.

#Израел #Палестинската автономия #Бенямин Нетаняху #Махмуд Абас #Джон Кери #САЩ #Западния бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници