Продават легално дрога като соли за баня, тамян и чай

Продават легално дрога като соли за баня, тамян и  чай
Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Нови психоактивни субстанции се предлагат на пазара под безобидни имена като соли за баня, билкови тамяни и весел чай. Оказва се, че със суровини от аптеката и железарията всеки може да си произвежда дрога вкъщи, съобщават ТВ7.

Тези субстнации обаче са изключително опасни за здравето.

Препаратите най-често са на синтетична или растителна основа. Те обаче могат да бъдат използвани и за създаване на т.нар. дизайнерски дроги, които са много по-опасни. Лекари съобщават за смъртни случаи след употребата им.

Според специалистите най-страшното е, че психоактивните субстанции се предлагат свободно в интернет, което затруднява контрола върху тях. Именно подобен вид дроги са причина за последните инциденти с чужди туристи, които скочиха от балконите на хотелските си стаи в Слънчев бряг, твърдят психиатри.

В студиото на „Добро утро, България“ гостуваха Волен Пасков от една от големите терапевтични общности, както и Светлин Андреев и Атанас Станков.

Те отбелязаха, че в последните години се наблюдава промяна в консумацията. Ако преди години основно се е употребявал хероин, сега се търсят предимно амфетамин и метаамфетамин.

„Хората попълват с дрогата дефицита в общуването, а освен това знаят, че хероинът е опасен и затова прибягват до хапчета“, каза Пасков.

Станков, който е бил наркозависим, сподели наблюденията си върху пазара и потреблението.

„С амфетамин може и да не спиш по четири дни. След това хероинът ми идва идеално - успокоява ме и заспивам“, разказа Станков.

Ефектът върху тялото, мозъка и личните финанси е убийствен. Станков например е бил толкова тежко зависим, че е продал къщата си, а с парите си е набавял дрога.


#Атанас Станков #дрога #наркотици #амфетамин #наркозависим #Станков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници