Малта иска нови правила за нелегалните имигранти

Малта иска нови правила за нелегалните имигранти
Претъпканите с нелегални имигранти от Северна Африка лодки не са необичайна гледка за малтийците. Снимка: northafricapost.com
A A+ A++ A

Малтийският премиер Джоузеф Мускат поиска днес в Рим нови европейски правила за борба срещу нелегалната имиграция, определяйки като „нетърпима“ ситуацията на малкия остров след пристигането на неколкостотин имигранти, предава БГНЕС.

„Тъй като няма европейски правила за отблъскване или пренасочване на имигрантите към други страни, ситуацията става нетърпима“, подчерта премиерът пред журналисти, когато влизаше на среща с италианския си колега Енрико Лета, посветена именно на тази тема.

„Ние бяхме оставени сами и имаме нужда от съгласувана политика. Празните изказвания за солидарност не са достатъчни“, добави Джоузеф Мускат. Съгласно правилата, които в момента са в сила в Европейския съюз, хората, търсещи убежище, трябва да останат в първата европейска страна, в която са пристигнали, и да чакат резултат от искането си.

В същото време е забранено да се отхвърлят бежанците, без да им е бил даден отговор на молбата за убежище. От началото на годината в Малта са пристигнали повече от 1200 имигранти.

#Малта #нелегални имигранти #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници