Вълна от насилие срещу християните в Египет

Вълна от насилие срещу християните в Египет
Снимка: globalorthodoxy.com
A A+ A++ A

Християните в Египет са подложени на вълна от нападения след свалянето от власт чрез военен преврат на президента ислямист Мохамед Мурси, твърди неправителствената организация Египетска инициатива за лични права, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Етническите сблъсъци започнаха с убийството на четирима копти в областта Луксор, на много места християнските храмове са подложени на палежи, поругаване и грабежи, твърдят правозащитниците.

Миналата седмица беше открито обезглавеното тяло на копт, отвлечен пет дни по-рано в Синай. Седмица по-рано в същия район неизвестни лица застреляха коптски свещеник.

„Това, което е обезпокояващо, е липсата на реакция от страна на силите за сигурност, които са длъжни да защитават гражданите и тяхната собственост“, казва пред медиите Ишак Ибрахим от организацията.

Ибрахим коментира още, че коптите са мишена на действията на радикални ислямисти, привърженици на сваления президент. Мурси обвиняваше духовните водачи на коптите в заговор с военните, довел до отстраняването му от власт.

#Мохамед Мурси #Ибрахим #Мурси #копти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници