Ангел Найденов: БСП не отказва диалог с ГЕРБ

Ангел Найденов: БСП не отказва диалог с ГЕРБ
Според Найденов, левицата трябва да се убеди в искреността на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В качеството си на говорител на Изпълнителното бюро на БСП министърът на отбраната Ангел Найденов коментира, че БСП не отказват диалог с ГЕРБ, информира БНТ в понеделник.

От левицата обаче искат да се убедят в искреността на ГЕРБ, че са готови за разговор - като парламентарната им група дойде в парламента.

"Мястото, в което трябва да се води и може да се води този политически диалог, е българският парламент, същевременно абсолютно резонни са очакванията ни ГЕРБ да призове към преустановяване на протестите и съответно да изтегли активистите си от улицата и от участие в тези протести", заяви Найденов.

На среща с представители с Бизнеса в Перник Найденов съобщи, че проектозакон за актуализация на бюджета ще бъде внесен до края на юли, а до края на август правителството ще се издължи на бизнеса.

Според Найденов не социалните мерки, а големите задължения на държавата към бизнеса в размер на 500 милиона лева и 776 милиона лева невърнато ДДС, както и задлъжнялостта на общините и болниците налагат актуализирането на бюджета.

#Ангел Найденов #ГЕРБ #БСП #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници