"Лукойл Академик" ще играе в групите на Еврокъп

"Лукойл Академик" ще играе в групите на Еврокъп
За поредна година "Лукойл Академик" ще играе в Еврокъп. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За поредна година баскетболният шампион на България "Лукойл Академик" ще играе в групите на втория по авторитет турнир на Стария континент Еврокъп. Организаторите на надпреварата обявиха днес списъка с имената на 41 от общо 48 състава, които ще бъдат част от състезанието през сезон 2013/2014.

Имената на последните 7 участника ще станат известни след края на квалифакациите в Евролигата. "Лукойл Академик", който е единствения български участник в Еврокъп от създаването на формата до сега, ще играе в с още 5 отбора в първата предварителна група, предаде bTV.

Осемте предварителни групи ще бъдат определени по географски принцип, като първите 3 състава в крайното класиране ще продължат в следващия етап. Сезонът стартира на 16 октомври.

"Лукойл Академик" все още няма избран треньор, който да замени на поста досега съвместяващия тази позиция спортен директор Сашо Везенков. Водят се разговори само с чужденци. Селекцията също е в бъдеще време, като към този момент са известни само имената на българските играчи, които ще носят екипа на тима.

Това са Божидар Аврамов, Тенчо Банев, Николай Колев и Веселин Веселинов. Все още не е ясно бъдещето на капитана на тима Тодор Стойков, който се очаква да прекрати своята кариера и да заеме ръководен пост в клуба.

Предстои ръководството на вземе решение за участие на състава във ВТБ баскетболната лига, в която играят отбори предимно от бившия Съветски съюз.

#"Лукойл Академик" #Еврокъп #баскетбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници