Фидосова: Имала съм само и единствено работни срещи с представители на КПУКИ

Фидосова: Имала съм само и единствено работни срещи с представители на КПУКИ
Фидосова е категорична, че е имала само работни срещи с представители на КПУКИ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Като председател на правната комисия в 41-вото НС съм имала само и единствено работни срещи с представители на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), свързани с публична информация, която е отчитана и коментирана във всички доклади на ЕК.“

Това заяви в сряда народният представител от ГЕРБ Искра Фидосова, цитирана от агенция „Фокус“.

„Прочетох в медиите за обвинението към председателя на КПУКИ. Прочетох и за информация от някакъв тефтер. Не се разпознавам в цитираните инициали“, категорична е тя.

„Никога не съм водила разговори с който и да било член на тази комисия, включително и с председателя, по отношение на преписки, свързани с работата на комисията, и всякакви внушения в тази посока са недопустими“, заяви още Фидосова.

Тя добави, че е предложила процедурните правила, при които да стане изборът на 5-членната комисия, в която има представители на различните парламентарно представени партии от 41-вото НС и още две институции.

„Като председател на правната комисия в 41-вото НС съм провела и стотици срещи с представители на редица институции в държавата, в това число и с ръководителите на съдебната власт, както и с кандидати за избор в тези органи“, подчерта Искра Фидосова.

#Искра Фидосова #ГЕРБ #ЕК #КПУКИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници