58% от пълнолетните българи са против правителството

58% от пълнолетните българи са против правителството
Столичани и хората от големите градове подкрепят протестите срещу кабинета "Орешарски". Снимка: bnt.bg
A A+ A++ A

Към началото на юли, 58% от пълнолетните българи подкрепят протестите срещу кабинета „Орешарски“, а 42% не ги подкрепят, сочи проучване на НЦИОМ, съобщи economynews.bg. По-висока подкрепа за протестите срещу кабинета се регистрира сред хората на възраст до 49 години, сред висшистите и сред хората с жизнен стандарт около и над средния. 67% от столичаните също подкрепят протестите срещу правителството.

Подкрепа за протестите декларират и 57% от жителите на областните градове, както и 65% от жителите на малките градове. 52% от жителите на селата не подкрепят протестите. Сред онези, които не подкрепят протестите, най-често са хора над 60 години, хора с основно и със средно образование, жители на селата и представители на етническите малцинства.

37% искат правителството да подаде оставка веднага. На тази позиция по-често застават хора на възраст до 39 години, хора с по-висок от средния жизнен стандарт, столичани и жители на малките градове. За бърза оставка на кабинета се обявяват 42% от столичаните, 40% от жителите на градовете-областни центрове, 44% от живеещите в малките градове и 27% от хората, които живеят в селата.

 

23% искат оставка на кабинета „Орешарски“, като не настояват това да се случи незабавно.

#протестите #образование #НЦИОМ #жители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници