Йордан Цонев: Наясно сме за актуализацията на бюджета

Йордан Цонев: Наясно сме за актуализацията на бюджета
Според Йордан Цонев от началото на работата на кабинета „Орешарски“, са върнати над 450 млн. лева ДДС. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

„Ние сме напълно наясно за актуализацията на бюджета“, заяви пред БНТ Йордан Цонев, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС.

За искането на вето от Реформаторския блок върху актуализацията на бюджета Цонев коментира, че това го навежда на тъжната мисъл, че Иван Костов наистина се е оттеглил от политиката, „защото Костов едва ли би пуснал такава грешна експертиза“.

„Към петмесечието има повече приходи от миналата година с 1,8%, а трябва да бъде със 7,8%. Има 6% изоставане на темпа за повишаване на приходите. В рамките на тази година единствено можем да съкратим разходи, които може да се съкратят, и това вече е направено“, допълни Цонев.

Според Йордан Цонев от началото на работата на кабинета „Орешарски“ са върнати над 450 млн. лева ДДС, някои по план, други извънредно. Лихвите по закъснялото ДДС са над 12 млн. лв.

За заема председателят на бюджетната комисия заяви, че той е само във връзка със заема от февруари от 815 или 820 млн. лв, който е взет за плащане в селскостопанската политика. „Ние вземаме заем, с което връщаме заем. Няма никакво увеличаване на размера на заема“, допълни Цонев.

#Йордан Цонев #Орешарски #ДДС #заем #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници