Алибегов и Дацов с горещ коментар: Трябва ли да остане 9% ДДС за ресторантьорите?

Алибегов и Дацов с горещ коментар: Трябва ли да остане 9% ДДС за ресторантьорите?

Стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

Бизнесът недоволства, че ще харчи много, профсъюзите – че заплатите за отделни сектори пак не стигат. И докато парите за държавната хазна биват разхождани по парламентарни комисии, синдикатите вече обещават, че ще стачкуват, тъй като са недоволни от разчетите. Има, обаче, сфера от бизнеса, която ще запази по-ниското ДДС - 9% и за следващата година получават заведенията. Темата коментират бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов и председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Дацов каза, че много хора не съобразяват, че данъчните приходи трябва да бъдат осигурени от държавата, за да покрият разходите. Ресторантьорите не трябва да запазват 9% данък, заяви финансистът.

Алибегов е на мнение, че 3% дефицит не трябва да се обвързват с хотелиерството и ресторантьорството. Той посочи, че секторът е внесъл повече пари в бюджета, което означава че бюджета не е ощетен. Алибегов допълни, че ДДС върху книгите вече е определен преди време. Той посочи, че не всички в бизнеса могат да плащат заплатите на служителите по банков път.

#ричард алибегов #Любомир Дацов #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници