Полицията организира спецоперации за нелегален тютюн

Полицията организира спецоперации за нелегален тютюн
Полицицаи са иззели нелегален тютюн и тютюневи изделия в Софийска област. Снимка: sever.bg
A A+ A++ A

Спецоперации срещу разпространението и съхранението на контрабандни тютюневи изделия бяха проведени в Софийска област, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на „Икономическа полиция“ в РУП - Костинброд, и представители на Областната дирекция по безопасност на храните извършиха съвместни проверки на тържища и пазари.

Операцията е проведена в събота. Проверен е бил товарен автомобил, паркиран на общинския пазар в Костинброд. От него са иззети голямо количество контрабандни тютюневи изделия - 3,940 кг насипен тютюн, разпределен в 39 прозрачни пликчета без акцизен бандерол, 20 картонени кутии с по 600 празни увити хартии за цигари с филтър, 44 кутии с по 200 празни заготовки за цигари с филтър и две машинки за пълнене на цигари.

На място е извършен оглед, а собственикът на превозното средство е бил задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство. В хода на операцията служители на РУП - Самоков, са конфискували общо 7920 къса цигари без бандерол.

Контрабандна стока е открита в къща в с. Бели Искър. Оттам са иззети 180 къса цигари от различни марки. При проверка на павилион за продажба на алкохолни и безалкохолни напитки са намерени 7740 къса цигари марка Gold Mount.

При внезапна проверка на заведение в с. Мирково са иззети 40 къса цигари без акцизен бандерол. Служители на икономическа и охранителна полиция при РУП - Елин Пелин, са иззели 120 къса контрабандни цигари в с. Осойца.

#Костинброд #Елин Пелин #Самоков #Бели Искър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници