КНСБ: В актуализацията на Бюджет 2013 г. трябва да има нови политики

КНСБ: В актуализацията на Бюджет 2013 г. трябва да има нови политики
В актуализацията на Бюджет 2013 г. трябва да има нови политики. Това каза председателят на КНСБ Пламен Димитров преди заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на което трябва да се разгледа актуализацията на бюджета.
A A+ A++ A

В актуализацията на Бюджет 2013 г. трябва да има нови политики. Това каза председателят на КНСБ Пламен Димитров преди заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на което трябва да се разгледа актуализацията на бюджета, предаде агенция „Фокус“.

„Цялостната ревизия на бюджета трябва да има своята логика. Техническите причини са известни на всички, трябва да бъдат съобразени и никой не може да ги поставя под съмнение – по-малкият растеж на БВП, по-малкото потребление водят след себе си до очаквано занижение на предварително планираните приходи и предварителната макрорамка“, обясни Димитров.

„Това обаче на нас не ни стига и искаме да видим има ли промяна в политиките, тъй като актуализацията на бюджета в края на краищата предполага, че трябва да чуем какво казва и обществото, и народът не само през юни, но и през февруари“, каза още Пламен Димитров

„КНСБ е предложила пакет от социални мерки за около 200 млн. лв., които синдикатът иска да чуе дали някой има намерение да ги финансира. От това ще се определи дали сме съгласни с това, което се предлага, или не. Това ще определи дали в рамките на този дълг могат да бъдат финансирани смислени мерки, или някой ще прави други някакви, неясни за нас все още упражнения.

Дали трябва да има дълг и колко да бъде той, зависи от това как се планират приходите, доколко контрабандните канали могат да бъдат овладени“, каза Пламен Димитров.

В акцизите и ДДС от синдиката виждат резерви, които могат да бъдат събрани допълнително, особено върху горивата и алкохола, с които могат да бъдат финансирани разходи, обясни той и допълни, че дали това ще се отрази допълнително на дефицита, или не, предвид отделните сметки, предстои да се чуе.

#Пламен Димитров #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници