С 16 медала България завърши шеста на световното по таекуон-до ITF

С 16 медала България завърши шеста на световното по таекуон-до ITF
A A+ A++ A

Късно снощи международната федерация по таекуон-до ITF обяви финалното комплексно класиране от световното първенство, на което страната ни бе домакин от 18 до 21 юли в зала Арена Армеец.

С общо 16 медала (1 златен, 4 сребърни и 11 бронзови ) България се подреди на шестото място след Корея, Русия, Украйна, Таджикистан и Монголия.

През вчерашния последен състезателен ден бронзови медали спечелиха Албена Малчева на специална техника, Йордан Стоев на силов тест и жени отборно на силов тест.

В първенството взеха участие 1000 състезатели от 85 страни в света. Общо 28 таекуондисти представиха страната ни на престижното първенство в  дисциплините - спаринг, форма, специална техника, силов тест и самозащита. Равносметката е повече от успешна –  28 състезатели със 16 медала. Въпреки че българският национален отбор по таекуон-до ITF тази година над 80 процента беше съставен  от дебютанти и млади състезатели, се представи достойно.

Българките станаха световни шампиони отборно в негласно най-престижната дисциплина – отборно спаринг.

Българската федерация по таекуон-до ITF показа отново на най-високо организационно ниво и получи суперлативи от членовете на борда на Международната федерация по таекоун-до ITF и от президента проф. Чанг Унг, който е изключително доволен от организацията на състезанието.

„Международната федерация, както и всички участници, са доволни от цялостната визия на състезанието, от залата, организацията и настаняването до най-малките детайли. Успяхме да повишим нивото на първенството и популярността на таекуон-до ITF в България и по света", заяви Красимир Гергинов, заместник-председател на българската федерация по таекуон-до ITF.

#таекуон-до #ITF

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници