Бойко Борисов: България влиза в гръцки сценарий

Бойко Борисов: България влиза в гръцки сценарий
A A+ A++ A

Трябва да предупредим хората, че с решението на Министерския съвет за актуализация на бюджета в следващите три години България ще премине в процедури по свръхдефицит и гръцки сценарий. Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

За три години и половина успяхме да намалим дефицита до нива, за които ни поздравиха. „Г-н Орешарски не е никакъв финансист, никакъв икономист. С днешното си поведение го доказа. Тръгна по най-лесния начин – да вземеш готови пари и да ги дадеш по непрозрачен начин“, коментира Борисов. 

„Можем много да си говорим за предсрочни избори, но на никой няма да му се иска. До няколко месеца и фондовете ще ги спрат. Говоря, познавайки хората, които управляват парите. Българите тогава трябва да се сърдят на себе си. Разговарях и с двата синдиката, тревогата у тях е огромна“, каза още Борисов.

Актуализацията на бюджета е абсолютно прибързана стъпка, отваряща кутията на Пандора и спиралата на дефицита. За мен изводът е един – отказът от събиране на приходи, отказ от борба с контрабандата. Това показват цифрите“, каза преди това Менда Стоянова.

„По отношение на разходите – от предложената актуализация не става ясно за какво ще бъдат изразходвани допълнителните разходи, разчетени в бюджета. Става ясно, че когато и да дойдат на власт БСП и ДПС, основната цел е да се увеличат харчовете“, заяви Владислав Горанов - бивш зам.-министър на финансите.

#Бойко Борисов #бюджет #актуализация #гръцки сценарий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници