Местан: Актуализираният бюджет ще се обсъжда именно в интерес на българите

Местан:  Актуализираният бюджет ще се обсъжда именно в интерес на българите
Лютви Местан припомни на Бойко Борисов как в продължение на две години са посрещали с бурни, нестихващи ръкопляскания всяко изказване на г-н Волен Сидеров. Снимка: www.chudesa.net
A A+ A++ A

„Актуализираният бюджет ще се обсъжда именно в интерес на българските граждани“, каза лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, предаде агенция „Фокус“.

Местан се обърна към Борисов, като го попита дали е дошъл с добро. По думите му дневният ред на обществото е по-скоро именно актуализираният бюджет и добави, че няма нищо отговорно, нищо мъдро в добре организирания опит актуализираният бюджет да се представи като някаква опасност за българския национален интерес и за българските граждани.

Стана ясно защо кабинетът „Орешарски” трябва да си отиде още утре – защото политическото време, с което би разполагал кабинетът „Орешарски”, е проблем за хората от списъчния състав на онова тефтерче за конфликт на интереси, което разкрива начина, по който се управляваше страната през последните четири години, обяви Местан.

„Зависимостта на кворума от партия „Атака” е безспорен факт. Казахме, че този кабинет е първият кабинет, зад който не стои ясно изразено парламентарно мнозинство. Това е първият български кабинет на политическото малцинство и това е риск, в някаква степен ограничава и поставя под съмнение легитимността на кабинета. Но и г-н Орешарски, и министрите бяха наясно с този дефицит и по-лесното, което можеха да направят, е да откажат съставянето на правителство. Г-н Орешарски и двете партии, които стоят зад кабинета, избрахме обаче по-трудното и по-правилното решение”, посочи Местан.

„Колко дълг емитирахте за три години и няколко месеца управление“, попита Местан ГЕРБ и отговори, че това са били 4 млрд. лв. плюс близо 4 млрд. лв. фискален резерв. „8 млрд. лв. струват на българските граждани три години и шест месеца управление на ГЕРБ“, отбеляза лидерът на ДПС. „Зависимостта на кворума от партия „Атака“ е безспорен факт.

Това е първият български кабинет на политическото малцинство и това е риск, в някаква степен ограничава и поставя под съмнение легитимността на кабинета“, посочи Местан.

„Как в продължение на две години посрещахте с бурни, нестихващи ръкопляскания всяко изказване на г-н Волен Сидеров? Мога да ви поканя на прожекция, защото документалните кадри имат тази способност да запечатат тези кадри – с разтопени от кеф лица ръкопляскат и премиерът, и вицепремиерът, и всички министри, сред които можем да познаем и днешния държавен глава“, каза още Местан.

#бюджет #Местан #Борисов #Орешарски #ГЕРБ #Сидеров #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници