В Гърция бе задържан Виктор Рестис, собственик на софийския търговски център The Mall

В Гърция бе задържан Виктор Рестис, собственик на софийския търговски център The Mall
Виктор Рестис е в "златния списък" на най-богатите гърци. Той е собственик на корабен консорциум в Гърция с успешни бизнес дейности в областта на медиите, енергетиката, хранителната промишленост, банковия сектор, недвижими имоти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Атински съд съобщи, че 45-годишният бизнесмен е бил изпратен в ареста, преди да бъде изправен пред следствените органи, пише Стандарт".

Арестуваният ще трябва да отговаря за липсата на 5,8 милиона евро от заеми, дадени от гръцката FBB (First Business Bank), която е била контролирана от неговото семейство, преди да бъде закрита по-рано тази година. Рестис е финансирал дружеството "Асос Кепитъл", което през 2008 придобива търговския център, предаде БГНЕС.

Бизнесменът е арестуван за незаконно присвояване на средства и пране на пари от банка "Еф Би Би". Тя е собственост на неговата фамилия и бе погълната от Националната банка. Прокуратурата и Агенцията за борба с изпирането на нелегални средства разследват съмнителен кредит от "Еф Би Би" на стойност 524 милиона евро, от които 5,8 милиона евро са предоставени от банката на фирми, приближени на бизнесмена.

Виктор Рестис е в "златния списък" на най-богатите гърци. Той е собственик на корабен консорциум в Гърция с успешни бизнес дейности в областта на медиите, енергетиката, хранителната промишленост, банковия сектор, недвижими имоти. Рестис притежава и остров. Фамилията е собственик на "Рестис Груп", в която влизат стотици фирми.

През пролетта на 2008 година представители на фамилията присъстваха и на откриването на The Mall на булевард "Цариградско шосе".

Рестис бе задържан за разпит във вторник, но категорично отхвърли всички отправени му обвинения, като заяви, че са неоснователни и се базират на лъжливи твърдения на бивш негов служител. На 26 юли вечерта корабният магнат е бил задържан отново и ще остане в ареста до приключване на разследването. Рестис притежава няколко кораба и медийна компания, както и 40 на сто от акциите на гръцкия в. "Прото тема".

Той е сред финансиралите "Карфур България" и най-прочутия черногорски туристически проект - о-в Свети Стефан.

#The Mall

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници