Машинистът на влака-убиец в Испания беше обвинен по 79 точки

Машинистът на влака-убиец в Испания беше обвинен по 79 точки
Машинистът на дерайлиралия миналата сряда високоскоростен влак в Испания получи обвинение по 79 точки в убийство. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Машинистът на дерайлиралия миналата сряда високоскоростен влак в Испания получи обвинение по 79 точки в убийство, предаде btv.

Магистратът Луис Алаес официално обвини 52-годишния Франсиско Гарсон по „79 точки в убийство и множество нанесени телесни повреди“, до които се е стигнало в резултат на безразсъдство, обяви в изявление съдът. Преди това съдия-следователят изслуша в продължение на два часа показанията на Гарсон.

Алаес наредил на обвиняемия да се явява в съда за отчет всяка седмица, забранявайки му да напуска Испания и да управлява влак за срок от шест месеца. Според местни медии пред съдията Гарсон признал, че се е държал безотговорно на работното си място.

Синдикатът на машинистите изрази обаче опасения, че Гарсон е официално обвинен, преди да е анализирана информацията от „черните кутии“.

Надеждата е записващите устройства да дадат улики защо машинист, известен със своята предпазливост, е навлязъл в завоя със скорост двойно по-голяма от разрешената.

#черните кутии #скорост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници