Фандъкова: Протестите няма да се изпарят с едно действие на кмета

Фандъкова: Протестите няма да се изпарят с едно действие на кмета
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна към „колегите“ си от парламента да спрат да търсят проблемите там, където ги няма. Повод за реакцията й са отправените в последно време от политици от левицата призиви за въвеждане на обществен ред в столицата.

Пред БНР кметът на София заяви: „Десет пъти попитах всички на извънредната сесия на СОС какво очакват още, какви допълнителни мерки, какви по-коректни мерки, кои мерки са достатъчно ефективни и получих констатации, назоваване на проблеми. Да, наистина протестите създават ограничения на много хора, затварят се кръстовища, в края на краищата протестите ги има не защото аз ги разрешавам или не ги забранявам. Би било много лесно така. С едно действие на кмета хората няма да се изпарят. Причината за протестите не е в Столична община или в МВР, колкото и удобна да е тази политическа спекулация, така че аз наистина призовавам колегите да се съсредоточат върху съществените проблеми и да не търсят проблемите там, където не са“.

Фандъкова беше категорична, че съществува добра координация между институциите, отговорни за реда и сигурността на гражданите.

По отношение на обвиненията на депутата от БСП Янаки Стоилов, че при ремонт в района „Софийска вода“ е оставила камъните, хвърляни по белия автобус на 23 юли, кметът на София поясни, че в близките около 23 и 24 юли дни на територията в зоната на протестите не е имало ремонти на СО. От „Софийска вода“ са опровергали твърдението, че са карани с камиони павета и камъни.

„Единственият по-голям обект, който съществуваше и продължава да се работи по него, е бъдещият Национален музей. Изпълнителите на обекта потвърдиха, че има взети няколко платна, няма липсващи материали. Все пак нека да си припомним, че навсякъде се виждаха плочи от тротоарите, няколко квадратни метра жълти павета, които възстановихме веднага, пътни знаци, колчета – това са неща, които са изтръгнати от тротоарите“, посочи Фандъкова.

#протест #Фандъкова #депутати #БСП #обвинения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници