Сирийските кюрди обявиха мобилизация срещу ислямистите

Сирийските кюрди обявиха мобилизация срещу ислямистите
Снимка: kurdpress.com
A A+ A++ A

Партията на демократичното единство на Кюрдистан (ПДЕК) в Сирия обяви обща мобилизация и в Северна Сирия пристигат стотици кюрдски бойци от Турция, Северен Ирак, Иран и от други части на самата Сирия, информира електронното издание на вестник „Милиет“.

Сраженията между кюрдските бойци от ПДЕК и радикалните ислямисти, свързани с групировката „Фронт ал Нусра“, непрекъснато се засилват и ожесточават, като се разпростират и на по-широки територии в сирийската провинция Ресулайн. Твърди се, че „Фронтът ал Нусра“ е започнал мащабно настъпление с танкове и тежки оръжия срещу основните позиции на ПДЕК, а сирийските кюрди са завзели ГКПП Ресулайн-Джейланпънар на сирийско-турската граница.

След танковата атака на радикалните ислямисти ПДЕК оповести, че тя е отблъсната, а на много други места бойните формирования на „Фронта ал Нусра“ са разбити, и успоредно с това обяви „Народна инициатива за Западен Кюрдистан“, призоваваща кюрдските младежи за „активно участие в съпротивата“, посочи още вестник „Милиет“, цитиран от „Фокус“.

#Сирия #кюрди #ислямисти #мобилизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници