Борисов: Трябват избори, за да се успокои обществото

Борисов: Трябват избори, за да се успокои обществото
ГЕРБ се срещнаха със синдикатите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз съм съгласен с всички, че избори трябва да се направят, за да се успокои обществото. Не мога да разбера, че управляващите не го разбират“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ръководствата на двата синдиката – КТ „Подкрепа“ и КНСБ, за актуаризацията на бюджета, предаде „Фокус“.

По повод заявката на лидера на БСП Сергей Станишев - да не се отказват от управлението, Борисов заяви: „Сергей Станишев играе поредната си игра – хвърля г-н Орешарски на амбразурата, има наглостта от Бузлуджа да му задава задачи, все едно това е премиер, който някой друг го е сложил, и му казва: „Г-н Орешарски, свършете си работата“. Това са игри. Тяхната цел е колкото се може повече да се отдалечи времето за предсрочни избори, за да могат колкото се може повече от този 1 млрд. лв. да ги откраднат“, каза още Борисов.

„Ако си спомним какво Станишев и Орешарски говореха за сивата икономика, за това, че едва ли не ние сме контролирали контрабандата, от май - декември имат 7 месеца. По техните сметки – че около 1 млрд. лв. се губели от контрабанда, те от май до декември трябва да съберат 700 млн. лв. Защо има актуализация на бюджета тогава, след като ние сме били лоши?“, попита Борисов. Той допълни, че ако управляващите не съберат тези 700 млн. лв. до края на годината, това означава, че те се занимават с тази дейност“, коментира лидерът на ГЕРБ.

За да не се политиканства, съм готов веднага да седна на масата на преговорите и да се каже честно на обществото за истинските проблеми в енергетиката. Не се ли направи, ще се фалира НЕК накрая, добави Борисов.

„Ние заварихме закона за ВЕИ, заварихме „Марица“ 1 и 3 с подписани договори, заварихме ТЕЦ-овете на Ковачки, на ЧЕЗ и всичко това сега генерира огромни разходи, а няма приходи“, посочи Борисов. Той отбеляза, че депутатите от ГЕРБ ще работят в парламента по важните теми като енергетика, криминализиране на криенето на осигуровки, Избирателния кодекс в частта за парламентарните избори.

„Досега само медиите ме питат какво бих направил, нито Станишев, нито Орешарски до този момент е казал – ето нашата програма, нашите предложения, бихте ли подкрепили“, коментира Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Сергей Станишев #БСП #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници