Пламен Димитров: Трябва да има актуализация на бюджета

Пламен Димитров: Трябва да има актуализация на бюджета
Ние твърдим, че трябва да има актуализация на бюджета, заяви Пламен Димитров. Той даде пример с факта, че ако сега не се направи подобна актуализация в бюджета, четири агенции в МЗХ нямат пари за заплати до края на годината. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В крайна сметка ГЕРБ се интересува кои теми са важни за нас и да направят своята преценка какво могат и какво не могат да подкрепят. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев след среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в сградата на парламента, предаде БГНЕС.

ГЕРБ са споделили общото им притеснение, че енергетиката е в състояние на колапс, и одобряват идеята за кръгла маса с участието на синдикати, управляващи, енергийни специалисти и др. Ако няма спешни мерки, които да ребалансират енергийната система, есента може да се очакват драматични събития по повод нейното разпадане, каза от своя страна председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Ние смятаме, че парламентът няма да изкара пълния си мандат и наистина до края на годината трябва да се търси общо съгласие за насрочване на дата за предсрочни избори. Не чухме общо съгласие от всички парламентарни групи, но специално от ГЕРБ чухме, че имат готовност и желание да постигат съгласие по значителни национални теми, коментира още Димитров.

На въпрос дали ще има стачки, Димитров каза, че при 1/3 от големите синдикални структури има настроение, нагласи и причини за стачни действия. Става въпрос за недоволство и неудовлетворение в секторите енергетика, земеделие и обработваемата промишленост.

Ние твърдим, че трябва да има актуализация на бюджета, заяви Пламен Димитров. Той даде пример с факта, че ако сега не се направи подобна актуализация в бюджета, четири агенции в МЗХ нямат пари за заплати до края на годината. Няма условия за национална стачка, уточни Димитров. Той каза, че ще подкрепят стачките само там, където има основание за тях.

#Пламен Димитров #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници