Димитър Главчев: Ако не можете да събирате приходи, най-лесно е да подадете оставка

Димитър Главчев: Ако не можете да събирате приходи, най-лесно е да подадете оставка
Димитър Главчев. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Ако не можете да събирате приходи, най-лесното нещо е да подадете оставка – има кой да ги събере. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев при дебата за актуализация на бюджета за 2013 г., предаде агенция „Фокус“. Главчев се обърна към депутата от ДПС Йордан Цонев с въпроса: „Каква е икономическата логика да се вземе един заем, на който да се плаща лихва, и да седи във фискалния резерв“.

Депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов каза, че през 2013 г. номинално ще има нарастване на брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо 2012 г. „2,6 милиарда е номиналният ръст на БВП. За 2011 г. БВП е 75,2 милиарда, за 2012 г. е 77,3 милиарда, за 2013 г. прогнозата е 79,9 милиарда. Ръстът спрямо 2012 г. е 2,6 милиарда лева. Предлагате ръстът на приходите да бъде запазен спрямо нивото на 2012 г. В приходната част може да се постигнат размери близо до тези, които сме заложили в нашето предложение“, обясни Горанов.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев отвърна на думите на Димитър Главчев, като каза, че не приема изказване от хора, които са направили два грешни бюджета. 

В коментар на думите на Бойко Борисов, Цонев каза: „Една лъжа, казана сто пъти, не става истина. Ако ставаше истина, всички лъжи, които изговорихте през 2009 г., без да имате хал хабер за финансова стабилност, такива бисери не съм чувал и от икономисти първа година. Пенсиите не ги плащате вие, плащат се от осигуровки и данъци. Те са с ваше решение. Когато се изказвате по тези теми, се консултирайте със специалисти“.

#бюджет #актуализация #дебати #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино