Петър Чобанов: Дебатите по актуализацията разсеяха редица митове

Петър Чобанов: Дебатите по актуализацията разсеяха редица митове
„Трети мит – десницата в парламента е за по-ефективни разходи. За съжаление, в нито едно от изказванията на ГЕРБ нямаше предложение как точно те да са по-ефективни. Нямаше нито едно предложение за намаление на разходите“, каза Петър Чобанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„С дебатите по актуализацията на бюджета бяха разсеяни редица митове“, заяви в пленарна зала министърът на финансите Петър Чобанов след приемането на актуализацията на Бюджет 2013 на второ четене, предава „Фокус“.

Радвам се, че актуализацията на бюджета е причината парламентът да бъде превърнат в парламент“, отбеляза министърът.

Според Чобанов първият мит, опроверган в дебатите, е, че актуализацията застрашава фискалната дисциплина.

Малко е пресилено да говорим за фискална дисциплина през последните години, тъй като не е фискална дисциплина неплащане на бизнеса, просрочване на връщане на ДДС, прехвърляне на разходи за следващи години, нефинансиране на основни сфери, да се спрат плащанията към Световната банка през 2012 г., да не се плащат задължения, поради които България е заличена от картата на немските инвестиции по света“, коментира Чобанов.

Вторият мит – няма нужда от актуализация на приходите. Данните от юни категорично показват, че има нужда от такава актуализация“, добави финансовият министър.

Трети мит – десницата в парламента е за по-ефективни разходи. За съжаление, в нито едно от изказванията на ГЕРБ нямаше предложение как точно те да са по-ефективни. Нямаше нито едно предложение за намаление на разходите“, каза Петър Чобанов.

#Петър Чобанов #актуализация #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници