Чобанов: Тристранката ще обсъжда минималната работна заплата

Чобанов: Тристранката ще обсъжда минималната работна заплата
Според Чобанов разходите в бюджета не са причина за налагане на вето. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ще продължи да се обсъжда размерът на минималната работна заплата в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).“

Това заяви пред журналисти в парламента финансовият министър Петър Чобанов след окончателното гласуване на актуализацията на Бюджет 2013 в четвъртък, съобщи агенция „Фокус“.

„Правим възможното, търсим резерви и при постигане на успех по отношение на повишаване на събираемостта на приходите, да осигурим и коледни добавки на пенсионерите. По отношение на програмите за заетост търсим ресурс по линията на оптимизация на средства“, каза още Чобанов.

„И в момента се полагат необходимите усилия за оптимизиране на разходи, както по отношение на национални средства, така и по отношение на европейски средства. Бяха намалени някои разходи с 5%, което освободи ресурс от над 60 млн. лв. Внимателно се преглеждат разходите и се пренасочват към по-приоритетни разходи“, добави финансовият министър.

„Не мисля, че разходите биха могли да станат причина за наложено вето“, подчерта Чобанов.

На въпрос дали ще излиза в отпуск Чобанов заяви: „Вероятно за една седмица ще си позволя и аз да си почина, не повече. Нормалната работа в министерството ще бъде гарантирана от факта, че имам двама заместник-министри, които работят с всички сили“.

#Петър Чобанов #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници