Манолова: Комисията за нов Изборен кодекс ще работи и през август

Манолова: Комисията за нов Изборен кодекс ще работи и през август
Мая Манолова заяви, че изработването на новия Изборен кодекс ще продължи през целия август. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„През целия август нашата временна комисия за изработването на проект на нов Изборен кодекс ще работи, ще пишем текстовете в суров вариант.“

Това заяви в четвъртък председателят на временната парламентарна комисия за изработването на нов Изборен кодекс Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.

„През септември ще разпишем всички предложения и надявам се, до октомври да ги приемем във формат комисия, след което ще си кажат думата и парламентарно представените партии“, добави тя на заседание на органа с участието на гражданските организации, на което отделни участници упрекнаха депутатите за гласуваната ваканция.

„След това Изборният кодекс ще влезе в парламента на две гласувания“, продължи тя.

„Забележките за ваканция за нашата комисия не са коректни, защото писането на законодателни текстове е високоотговорна дейност и продължаваме да вършим немалко работа. За нас месец август няма да бъде ваканция, не знам вашата информация, но работният ни ден трае не по-малко от 12 ч., включително - събота и неделя, това мога да гарантирам и за себе си“, подчерта Мая Манолова.

„Приемам упреците, че не всички комисии са отворили врати за гражданите, сигурно и аз имам вина, че не съм осъществила контрол какво става в отделните комисии“, каза Манолова.

Тя добави, че утре ще се срещне с всеки от тях и обеща, че гражданите ще бъдат канени на заседанията на комисиите.

„Има психологическа бариера това да стане веднага, добрата новина е, че процесът към гражданско участие е необратим“, категорична бе Манолова.

#Мая Манолова #Изборен кодекс #Парламент #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници