Елен Герджиков: Съдът не е отменил решението на СОС

Елен Герджиков: Съдът не е отменил решението на СОС
Според Елен Герджиков, съдът не е отменил решението на Общинския съвет, а го е върнал за ново разглеждане. Снимка:www.vesti.bg
A A+ A++ A

“Съдът не е отменил решението на Общинския съвет, а го е върнал за ново разглеждане с определени мотиви. Ние сме съгласни с тези мотиви”, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, след като представители на БСП поискаха СОС да се съобрази с решението на Административния съд в София и да започне подготовка за референдум за отнемане на концесията на "Софийска вода", предаде БГНЕС.

Със свое решение Административният съд на София отмени решение на съвета, с което СОС отказа насрочването на местен референдум в Столична община за прекратяване на концесията за водата.

По сега действащият закон е невъзможно общината да влезе в ролята на оператор на водния цикъл в София, законът го забранява. Изисква се двугодишно предаване на активите по концесията и през това време подготовка и провеждане на нова концесия в рамките на гласувания концесионен срок, до 2025 г.

В решението на съда не пише "правете референдум", в решението на съда пише "разгледайте предложението отново и си мотивирайте решението по-добре", посочи Герджиков.

#Елен Герджиков #законът #концесия #БСП #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници