Агенцията по заетостта предупреждава за фалшиви посредници за работа в Швеция

Агенцията по заетостта предупреждава за фалшиви посредници за работа в Швеция
В периода на сезонната заетост българите намират работа в селското стопанство в Испания, в хотелиерството и ресторантьорството в Германия и в строителството в Израел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Недобросъвестни посредници обещават работа в Швеция, без да осигуряват трудов договор и здравни застраховки, предупреждават от Агенцията по заетостта. Сезонната работа е удобен повод за случайни фирми и лица да подвеждат наивни българи за нерегламентирана заетост в чужбина, предаде БНР.

Поводът е кампанията за бране на горски плодове в шведските гори.

От Агенцията по заетостта съветват българите, които заминават по този повод в Швеция, да проверяват в списъка на фирмите - посредници в бюрата по труда, да не заминават без предварително подписан на български език индивидуален договор, който да регламентира условията на труд и на живот при конкретния работодател, да не тръгват без закупен билет за връщане в България и без здравна застраховка.

Освен това предварително да се снабдят с адрес и телефони на посолството ни в Стокхолм, на инспекцията по труда и на националната комисия за борба с трафика на хора. С посредничеството на агенцията 3000 българи са заминали на работа в чужбина за първата половина на годината.

В периода на сезонната заетост те намират работа в селското стопанство в Испания, в хотелиерството и ресторантьорството в Германия и в строителството в Израел.

#българи #работа #Швеция #Агенцията по заетостта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници