Зам.-министър Маринов: МВР ще си сътрудничи с фирми от частния охранителен бранш

Зам.-министър Маринов: МВР ще си сътрудничи с фирми от частния охранителен бранш
В дискусията участваха представители на шестте основни асоциации на фирми, които упражняват частна охранителна дейност и ръководни служители от Дирекция „Охранителна полиция" на ГД „Национална полиция". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Потвърждаваме, че ще работим заедно и ще търсим начините да си сътрудничим по-добре", заяви заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов на среща с представители на фирми от частния охранителен бранш, предава БГНЕС.

„Идеята за тази среща е да формираме идеи и политики, а общата ни цел – заедно да допринесем гражданите да усещат повече сигурност", добави зам.-министър Маринов.

В дискусията участваха представители на шестте основни асоциации на фирми, които упражняват частна охранителна дейност и ръководни служители от Дирекция „Охранителна полиция" на ГД „Национална полиция".

„Днешната инициатива е прецедент в последните 10 години", отбелязаха представителите на бранша.

Акцентът в обсъждането бе оптимизирането на обмена на информация и на взаимодействието между охранителите и структурните звена на МВР за по-ефективно опазване на обществения ред и противодействие на битовата престъпност.

Фирмите, които осъществяват такава дейност имат сериозен ресурс и потенциал, който може да бъде използван много по-пълноценно, обединиха мнение участниците в срещата.

Маринов ще предложи на министърът на вътрешните работи, Цветлин Йовчев, началниците на районни управления да провеждат редовни срещи с охранителния бранш, за да ги запознават с криминогенната обстановка и да насочват вниманието им към зачестили характерни престъпления в региона.

За повишаване на ефективността и подобряване на взаимодействието по един служител във всяко районно управление да бъде ангажиран и да поддържа връзката с охранителните фирми на съответната територия ще предложи още вътрешният зам.-министър.

Предстоящото преструктуриране на администрацията би осигурило ресурс от служители, които да се насочат към тази дейност. Извънщатни служители също могат да се включат в подпомагането на този диалог, добавиха от бранша.

Идеята да се създаде техническа комуникационна връзка на фирмите със съответното районно управление също бе обсъдена.

Съвместни стъпки за актуализиране на нормативната база и кръгла маса, на която да бъдат обсъдени предложенията за промени бяха сред коментираните бъдещи действия.

#Васил Маринов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници