Прокуратурата е повдигнала обвинения на Валентин Божков и на още петима души

Прокуратурата е повдигнала обвинения на Валентин Божков и на още петима души
A A+ A++ A

Прокуратурата е повдигнала обвинения на директора на "Автомобилна администрация" Валентин Божков и на още петима души, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На територията на гр. София, гр. Благоевград и гр. Велико Търново е проведена съвместна операция на Софийска градска прокуратура (СГП), Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и Главна дирекция „Национална полиция" (ГДНП) по разкриване на корупционна дейност и престъпление по служба в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" при Министерството на транспорта в рамките на провеждано досъдебно производство, предаде Фокус.

Проведени са процесуално-следствени действия по документирането на престъпната дейност, иззети са парични суми в левове и евро и са повдигнати обвинения на шест лица, едно от които е ръководител на ведомството – Валентин Божков.

СГП е уведомила министъра на транспорта за повдигнатите обвинения на съответните длъжностни лица за вземане на отношение по Закона за държавния служител.

Продължава извършването на активни действия по разследването от екип следователи на Следствения отдел при СГП (СО-СГП) и служители на ДАНС.

#"Автомобилна администрация" #Валентин Божков #ДАНС #СГП #ГДНП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници