Петърнейчев: Турция се държи като мощна държава, разговорите се водят трудно

Петърнейчев: Турция се държи като мощна държава, разговорите се водят трудно
Според Петърнейчев, в Турция ежедневно се спират автомобили по измислени причини.
A A+ A++ A

Турция се държи като една мощна държава и трудно се водят разговори с техни представители в посока разрешаване на казуса с българските превозвачи, заяви пред Фокус Георги Петърнейчев, член на УС на АЕБТРИ и бивш зам.-министър на транспорта.

„От мой опит, пак казвам, аз съм водил много срещи и като заместник-министър, че те докато не бъдат притиснати с адекватни мерки, реципрочни, те не сядат и не търсят решение. Опитват се да налагат своята воля като по-голяма държава. Според тях ние сме длъжни да приемем всичко, решено от тях. Чак когато видят, че е невъзможно, тогава преговарят", коментира Петърнейчев.

„Имаме прекрасната възможност като стратегическа страна, през която преминават около 80% от международните превози на Турция. Въпреки това, те се държат по този начин и искат да запазят работата за своите превозвачи – турските превозвачи да вземат стоката от български производители оттук и да я закарат за Турция, защото ще е по-евтино. Турските автомобили не плащат тези такси. Има член в решението на турското министерство на транспорта, че при най-малката нередовност в документите на превозвача се налага глоба от 3000 евро", обясни бившият зам.-министър на транспорта.

Според него в Турция ежедневно се спират автомобили по измислени причини.

„Държат ги по цял ден, без да обясняват по какви причини го държат, кога ще го пуснат и т.н. Глобяват българските превозвачи без обяснение защо. Никой не дава обяснение защо спират автомобила. Ще стане безсмислено ходенето в Турция", каза още Петърнейчев.

#Турция #България #превозвачи #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници